Home : Arhiva Remedio

 
  DESPRE NOI LOCATII FARMACII CARD DE FIDELITATE EVENIMENTE PROMOTII REVISTA REMEDIO CARIERE SERVICII CONTACT  
CARDUL REMEDIO

Cardul de fidelitate Remedio

Programul de fidelitate Remedio, incepand cu 1 iunie, disponibil in toate farmaciile din lantul Remedio. Detalii

DERMOANALIZA
Dermoanaliza

Pretuieste sanatatea si frumusetea tenului tau cu ajutorul Remedio. Detalii


REMEDIO VA RECOMANDA
Farmacistul Remedio va recomanda

Farmacistul Remedio va recomanda

CALENDARUL OVULATIEI

Calendarul ovulatiei si al fertilitatii aici


COLTUL DIABETICULUI
Coltul diabeticului

SANATATE FARA ZAHAR! Descoperiti produsele speciale pentru diabetici in COLTUL DIABETICULUI din farmaciile Remedio.


CARIERE REMEDIO

Vrei sa fii membru in echipa Remedio? Vrei sa cresti impreuna cu noi? Afla mai multe aici.

Factorul RH si nou-nascutii


Tot ce ce trebuie sa stii despre riscurile incompatibilitatii Rh
O analiza de baza in sarcina este reprezentata de stabilirea grupei sangvine si a Rh-ului. Factorul Rh joaca un rol important in sanatatea noului-nascut si de aceea este necesara precizarea celor doua aspecte cat mai precoce in timpul sarcinii.

 Factorul RH si nou-nascutii

Ce este Rh-ul?

Grupele sangvine sunt stabilite ca urmare a prezentei sau absentei unor proteine pe suprafata globulelor rosii din sange. Exista patru grupe de sange: A, B, AB si 0.

Cele patru grupe pot fi clasificate in plus dupa prezenta unei alte proteine pe suprafata eritrocitelor, care indica factorul Rh. Persoanele care au aceasta proteina sunt Rh pozitive iar cele care nu o au pe suprafata globulelor rosii sunt Rh negative.

Majoritatea oamenilor – in jur de 85% au Rh-ul pozitiv. Dar daca o femeie care are Rh negativ si un barbat care are Rh pozitiv concep un copil, exista posibilitatea instalarii unor probleme de sanatate ale copilului. Copilul care se dezvolta in uterul mamei poate mosteni factorul Rh de la tata, deci va fi Rh pozitiv. Aproximativ jumatate dintre copiii conceputi de o mama cu Rh negativ si un tata cu Rh pozitiv vor avea Rh pozitiv.

Incompatibilitatea Rh nu este de obicei o problema pentru o femeie aflata la prima sarcina, pentru ca, daca nu exista nicio malformatie, sangele fatului nu ajunge in circulatia mamei in timpul perioadei de graviditate.

Totusi, in timpul nasterii, sangele fatului poate veni in contact cu sangele mamei. Cand se intampla acest lucru, celulele sistemului imunitar din sangele mamei vor recunoaste proteinele Rh de pe eritrocitele fatului drept o substanta straina si vor produce anticorpi impotriva proteinei Rh provocand distrugerea hematiilor fetale.

Anticorpi anti Rh sunt inofensivi pana la o viitoare sarcina a femeii. Daca unul dintre urmatorii copii vor fi tot Rh pozitiv, anticorpii vor recunoaste aceasta proteina, vor trece in circulatia fetala provocand hemoliza (distrugerea) globulelor rosii fetale si vor produce afectiunea cunoscuta ca boala “Rh a nou-nascutului”.

Alte cai prin care o femeie gravida cu Rh negativ poate fi expusa la proteina Rh sunt: transfuziile cu sange Rh pozitiv, avortul, sarcina etopica.

Cum este prevenita si tratata boala Rh a noului nascut?

In trecut, incompatibilitatea Rh era o problema grava ce punea in pericol viata nou-nascutului. Din fericire, progresele semnificative ale medicinei au facut posibile prevenirea complicatiilor si tratarea noilor nascuti cu boala Rh.

Astazi, cand o femeie cu potential de incompatibilitate Rh este insarcinata, ea va primi in timpul primei sarcini doua injectii cu imunoglobulina Rh. Prima injectie se face in jurul saptamanii 28 si a doua la 72 de ore dupa nastere. Imunoglobulina Rh actioneaza asemenea unui vaccin, prevenind formarea anticorpilor anti proteina Rh in organismul mamei.

Daca femeia a dezvoltat deja anticorpi Rh, sarcina va fi atent monitorizata pentru a evita formarea unor nivele prea mari de anticorpi. Daca incompatibilitatea este severa si copilul este in pericol, medicul va indica o serie de transfuzii speciale prin care sangele copilului cu Rh pozitiv va fi inlocuit cu sange cu Rh negativ.

Ce se intampla daca boala Rh nu este prevenita?
Incompatibilitatea de Rh produce foarte rar complicatii la prima sarcina si nu afecteaza sanatatea mamei. Insa anticorpii Rh dezvoltati la urmatoarele sarcini pot fi periculosi atat pentru mama cat si pentru fat. Boala Rh produce anemie severa, icter, leziuni cerebrale, insuficienta cardiaca la nou nascut. In cazuri foarte grave poate produce moartea fatului.


healthy

 
  Alte titluri din categoria "Sanatate"

 
 
REVISTA REMEDIO

Puteti citi ultimul numar al revistei Remedio aici.INTREBAREA LUNII
Ce parere aveti despre efectul homeopatelor?
Nu au efect
Efectul este greu de remarcat
Sunt eficiente
Efect garantat
Nu le-am utilizat
 
» Vezi Rezultate
COLTUL DE COLESTEROL
SERVICII
NEWSLETTER

Aboneaza-te la newsletterul REMEDIO


| DESPRE NOI | LOCATII FARMACII | CARD DE FIDELITATE | EVENIMENTE | REVISTA REMEDIO | SERVICII | PROMOTII | CONTACT |
Copyright © 2007 REMEDIO FARMACIE Powered by Anadeea Advertising